Blog

Terug naar overzicht

De voordelen van een warmtepomp op een rijtje

pexels-cottonbro-4009014.jpg

Bij NC-Therm specialiseren we ons in alternatieve verwarmingstechnieken. Omdat we uiteraard om jouw welzijn en comfort geven, maar ook om het milieu. Één van deze technieken, is het gebruik van een warmtepomp. Wat daar nu precies zo bijzonder aan is? Je leest het hier.

De populaire warmtepomp wordt doorgaans gekozen omwille van zijn duurzame en zuinige werking. Hij haalt zijn energie namelijk uit de omringende natuur, om hem vervolgens in je woning te steken via radiatoren of vloerverwarming. Uit de natuur? Oh ja, de warmte wordt onttrokken uit de bodem of grondwater, door een geothermische warmtepomp; of uit de lucht, door een aerodynamische warmtepomp.

Zo vormt de warmtepomp, met zijn minimum aan CO2-uitstoot, één van de meest milieuvriendelijke verwarmingsmogelijkheden op de markt. Dat is niet alles, want buiten het milieu heb ook jij uiteraard baat bij de gelijkmatige en constante warmte in huis. En die hete douche of dat geurig bad? Ook daarbij komt de warmtepomp, die sanitair water kan verwarmen, enorm van pas.

En dan hebben we het nog niet eens over de waardevermeerdering die je woning ondergaat: investeer je in een warmtepomp, dan kun je er zeker van zijn dat je stekje een beter energielabel zal krijgen. Dit door de lagetemperatuurverwarming, die doorgaans niet hoger dan 55° Celsius reikt. Niet alleen kostenbesparend, maar ook ideaal voor woningen met vloer- of muurverwarming!

Wil je je bestaande cv-ketel dus vernieuwen door een kostenbesparend en milieuvriendelijk alternatief, dan is een warmtepomp wat voor jou. Ben je niet zeker of een warmtepomp wel tot de mogelijkheden behoort voor jouw woning? Of weet je dat wel, maar weet je niet welk type warmtepomp kiezen? Dan helpen we je bij NC-Therm graag persoonlijk verder.

Maak gerust een afspraak met onze specialisten voor vrijblijvend advies op maat over de verwarmingsopties voor jouw huis of bedrijfspand. Wij helpen je met de glimlach, want ’t is (letterlijk en figuurlijk) altijd werm bij NC-Therm!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo