Blog

Terug naar overzicht

Energiezuinig je huis verwarmen met onze 4 aanbevelingen

Schermafbeelding 2021-07-20 om 11.04.53.png

Een verwarmde woning associëren we vandaag de dag meteen met duurzaamheid. Verwarmingsketels op aardgas en stookolie vallen dan ook steeds minder in de smaak, en worden vervangen door alternatieve verwarmingstechnieken. Milieubewust je huis verwarmen met een lagere energiefactuur? Het kan bij NC-Therm! Wij geven je onze 4 aanbevelingen.

Warmtepomp

Denken we bij NC-Therm aan energie (en dus ook kosten) besparen, dan denken we onmiddellijk aan een warmtepomp. Deze haalt zijn energie namelijk uit omgevingselementen zoals water, de grond of zelfs de lucht, en vormt zo één van de meest milieuvriendelijke opties op de markt.

De voordelen op een rijtje:

🔥 Constante temperatuur in je woning
🔥 Minder CO2-uitstoot
🔥 Langere levensduur en dus meer rendement
🔥 Energiebesparend

Vloerverwarming

Een andere optie waarover wij razend enthousiast zijn, is vloerverwarming. Daarbij wordt er warmte afgegeven via kunststofleidingen onder de vloer, wat niet alleen warme voetjes betekent, maar ook een gelijkmatige verdeling. Allround hoger comfort dus! Ook kunnen we bij NC-Therm een warmtepomp aan je vloerverwarming koppelen, waardoor het rendement nogmaals zal stijgen.

De voordelen op een rijtje:

🔥 Innovatieve manier om ruimte te besparen
🔥 Veilig en comfortabel
🔥 Esthetische meerwaarde: geen radiatoren aan de muur
🔥 Gelijkmatige verwarming

Slimme thermostaat

Met een slimme thermostaat kan je je verwarmingsschema en dus energiekosten optimaal regelen. Zo’n thermostaat bedien je namelijk vanop afstand én op voorhand: je stemt hem perfect af op de leefgewoontes van je gezin, en je stekje zal automatisch en op het juiste tijdstip beginnen verwarmen. Je engergieverbruik zal flink dalen, en je komt altijd thuis in een warm huis. The best of both, toch?

De voordelen op een rijtje :

🔥 Van overal gemakkelijk te programmeren via je smartphone
🔥 Eenvoudig op afstand en op voorhand te bedienen
🔥 Voorkomt energieverspilling door automatische in- en uitschakeling
🔥 Nooit meer thuiskomen in een koude leefruimte

Nieuwe verwarmingsketel

De laatste jaren zijn CV-ketels steeds zuiniger geworden. De verbeterde CV-ketels, namelijk de HR-ketels, zijn een stuk efficiënter, duurzamer en verbruiken minder. Bovendien verhoogt zo’n ketel de waarde van je woning en verdient hij zich binnen gemiddeld 7 jaar terug. Kortom, een duurzame investering die enorm helpt bij energiezuiniger verwarmen!

De voordelen op een rijtje :

🔥 Hoger rendement
🔥 Waardevermeerdering woning
🔥 Compact & veilig
🔥 Lange levensduur

Wil jij ook het meeste halen uit je verwarming? Doe dit dan samen met NC-therm! Onze verwarmingsexperts komen ter plaatse bij jou een kijkje nemen, brengen al je behoeften in kaart en bepalen de meest energiezuinige verwarmingsoptie voor jouw woning. Neem dus gerust contact met ons op voor een vrijblijvende afspraak.


We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo