Blog

Terug naar overzicht

Haal het maximum uit je verwarming, voor een minimum aan kosten

Een knus huis: da’s toch de droom van iedereen? Het binnen behaaglijk warm hebben, terwijl buiten de temperaturen gestaag onder nul zakken. Nog beter, is wanneer je dit kunt bereiken zonder daarvoor torenhoge rekeningen te betalen. Wij geven je onze beste adviezen om àlles uit de kast van je verwarming te halen, voor een maximum aan warmte en een minimum aan stookkosten.

12c1844af125714736f4dc779f93359cbcb4687e.jpeg 

1. Wees slim, met een al even slimme thermostaat

Door je verwarming overdag op een laag pitje te zetten, te verhogen wanneer je ’s avonds thuiskomt en ten slotte af te zetten wanneer je gaat slapen, zet je je beschikbare energie optimaal in wanneer je hem écht nodig hebt. Dit is echter een energie- en tijdrovend taakje, waarvan we sterk adviseren dat je het anno 2021 uitbesteedt aan één van onze slimme thermostaten. Zo kun je de temperatuurswisselingen in je woning perfect automatiseren en op voorhand instellen. Om op moeite, tijd en kosten te besparen, maar nooit op comfort.

2. Warm water moet je niet uitvinden, wél juist verdelen

Het gebeurt wel eens dat sommige radiatoren in huis sneller lijken te verwarmen dan andere; (gelukkig) geen product van je verbeelding, wél van een verwarmingssysteem dat niet helemaal op punt staat. Daardoor zullen radiators die dicht bij je cv-ketel staan meer verhit water krijgen dan exemplaren die zich verder bevinden, en logischerwijze sneller opwarmen. Ons advies? Waterzijdig inregelen: Dankzij speciale radiatorknoppen zorgen wij ervoor dat er evenveel water naar àl je radiators stroomt, zodat het overal in huis gelijkmatig warm wordt.

3. An apple a day keeps the doctor away – ons regelmatig onderhoud doet dat ook

Maar wérkelijk het meeste uit je verwarming halen, doe je uiteindelijk nog steeds het beste door je installatie een zo lang mogelijk leven te gunnen. Daarvoor is een grondig onderhoud van tijd tot tijd essentieel, net zoals een professionele reparatie wanneer zich de eerste gebreken voordoen. Op ons team van verwarmingsspecialisten kun je rekenen voor beide: Wij komen graag bij je langs om je verwarming aan een zorgvuldig nazicht te onderwerpen of te herstellen met de nodige wisselstukken. NC-Therm to the rescue!

4. De beste trick van ze allemaal: schakel NC-Therm in

Krijg jij het al warm van onze tips alleen (you’re welcome), maar wil je toch graag nòg meer uit je verwarming halen? Wij geven je graag ons oprecht en professioneel advies. Onze verwarmingsexperts dragen kwaliteit en vakmanschap hoog in het vaandel, en overlopen graag samen met jou de mogelijkheden voor de optimale verwarming van je woning of zelfs bedrijfspand. Contacteer ons dus gerust voor een vrijblijvende afspraak of bij brandende vragen. Wij staan altijd voor je klaar!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo