Blog

Terug naar overzicht

Moet ik mijn verwarming ’s nachts laten aanstaan? De raad van onze verwarmingsexperts

pexels-cottonbro-5801245.jpg

’s Nachts de verwarming laten draaien is een vaag punt op de agenda: we doen er in feite allemaal ons eigen ding mee. Maar weet er iemand wat werkelijk het beste is, voor zowel onze eigen gezondheid als die van onze woning en bankrekening? Het team van NC-Therm stak de koppen bij mekaar om jou van onze goede raad te voorzien.

Verwarmen op maat van je huis

We zijn allemaal uniek, en dus zijn ook onze huizen dat. Wanneer we spreken over energie besparen, is het dus belangrijk om eerst en vooral je persoonlijke woonsituatie onder de loep te nemen. Van welk bouwjaar is je woning bijvoorbeeld, en is hij al dan niet goed geïsoleerd? Bij een huis dat veel warmte verliest, zal je immers genoodzaakt zijn je verwarming meer en langer in te zetten dan bij een huis dat goed geïsoleerd is. Blijft de knusse warmte van de avond nog een tijdje sluimeren in huis, dan zal je minder geneigd zijn ook ’s nachts te verwarmen.

Alle kleine beetjes helpen

Dat gezegd zijnde, zouden we je bij NC-Therm niet aanraden je verwarming ’s nachts volledig uit te zetten. Door continu een minimum aan warmte te genereren, kun je immers verregaande problemen voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan vochtschade, die uitblijft doordat jij je huis niet blootstelt aan condensatie of schimmels. Of aan de schade die vrieskou kan toebrengen wanneer je verwarming op nul staat: niet gelachen. Ten slotte zal het, wanneer je je verwarming uitzet, een tijdje duren eer je woning weer op kamertemperatuur komt. Ook voor je comfort kan dat dus beter!

Dezelfde temperatuur of een graadje lager?

Het is met andere woorden beter onze chauffage altijd te laten aanstaan, al is het maar een klein beetje. Maar moet de temperatuur in mijn woning dan altijd hetzelfde blijven, of mag het ook wat minder? Daar waar het gemiddelde voor overdag rond de 20° C schommelt, is het ’s nachts perfect doenbaar om een temperatuur tussen de 15° C en 17 ° C aan te houden. Zo zal het verschil in warmte bovendien net dat tikje minder onaangenaam zijn wanneer jij ’s ochtends uit bed rolt. En is dat niet wat we allemaal willen? 😉

Vergeetachtig? Je slimme thermostaat onthoudt het voor je

Intussen heb je misschien het goede voornemen je verwarming te laten aanstaan, maar hem ’s nachts een toontje lager te laten zingen. Dan is het natuurlijk opletten geblazen dat je dit niet vergeet. Met onze slimme thermostaat hebben we daar een handige oplossing voor: je kunt je verwarming op voorhand en vanop afstand volledig automatiseren naargelang jouw persoonlijke levensstijl. Het eindresultaat? Minder zorgen aan je hoofd, meer energie die je slim kunt besparen!

Maak samen met ons de beste keuze voor jouw levensstijl

Heb je vragen over je verwarming, interesse in een slimme thermostaat of ben je simpelweg toe aan een nieuwe installatie? Waar je ons ook voor nodig hebt, wij staan altijd voor je klaar. Neem dus gerust contact met ons op: we nemen graag de tijd om met je samen te zitten over welke verwarming het meest geschikt is voor jouw woning. Inclusief een nauwkeurige warmteverliesberekening!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo