Blog

Terug naar overzicht

Zaakvoerder Niels: “Hoe mijn ervaring aan het Scheppersinstituut de basis werd voor NC-therm”

2021-02-24-Niels-NC-Therm-low reso_jpeg-NC-Therm-Niels_cr2-233.jpg

NC-Therm groeide doorheen de jaren uit tot dé verwarmingsspecialist van het Waasland. Vandaag neemt Niels, de zaakvoerder in kwestie, je mee in de ontstaansgeschiedenis van zijn bedrijf. Een verhaal met een bijzondere afloop, en een korte ode aan de school die hem bijna alles heeft bijgebracht dat hij weet over verwarming.

“Ik zeg wel eens dat mijn onderneming ontstaan is vanuit de passie voor verwarming. Dat mag dan wel zo wezen, maar in feite begon het verhaal van NC-Therm op de schoolbanken van het Scheppersinstituut te Wetteren. Daar bracht ik immers mijn middelbareschooltijd door, en koos ik vanaf het 5e jaar vol overtuiging voor de opleiding ‘Centrale verwarming & sanitaire installaties’. De school creëerde een stimulerende omgeving waarin iedereen naar hartenlust kon groeien, de leerkrachten waren streng maar rechtvaardig en de vakken helemaal mijn ding.

Dankzij theoretische lessen zowel als praktijkstages leerde ik de stiel tot in de kleinste details kennen, en werd ik uitgedaagd om altijd het beste uit mezelf te halen. Ik behaalde de nodige certificaten (voor bijv. gasinstallaties, mazoutinstallaties, etc.) en kreeg de bouwstenen mee om ook na mijn afstuderen aan een succesvolle carrière te timmeren. Zo geschiedde: na ook mijn 6e en 7e jaar succesvol af te ronden ging ik aan de slag in de verwarmingssector (eerst in bijberoep, vervolgens in hoofdberoep) en riep ik NC-Therm in leven.

Het toeval (lees: de uitstekende opleiding van de school) wil dat het #topteam van NC-Therm intussen maar liefst drie andere werknemers telt die ook afkomstig zijn van het Scheppersinstituut. Zo is er bijvoorbeeld Robbe, onze enthousiaste projectleider met een bijzondere aanleg voor sanitaire installaties; Jovanny, technieker met al een mooi aantal jaren ervaring op zijn palmares; en Anthony, onze laatste nieuwe aanwinst en een al even gedreven technicien.

Het mag met andere woorden blijken dat het Scheppersinstituut meer dan geslaagd is in het opleiden van zijn studenten, en dat de school een oprecht referentiepunt vormt voor eender wie de kneepjes van het vak wilt leren. Met alvast meer dan één enthousiaste alumnus in huis (en misschien nog meer op komst 😉), kan het team van NC-Therm dat alleen maar volmondig beamen!”


We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo