Blog

Terug naar overzicht

Ik (ver)bouw: in welke kamer kies ik voor welke verwarming?

pexels-photo-5691530.jpeg 

Ben je de woning van je dromen aan het bouwen of zit je midden in een totaalrenovatie, dan is het soms moeilijk beslissen welke soort verwarming in welke leefruimte hoort. Het advies van een ervaren expert is op zo’n momenten welgekomen, en laat dat exact zijn wat we je vandaag bij NC-therm meegeven.

De juiste verwarming op de juiste plek is een gigantische meerwaarde voor zowel je levensstijl als je portefeuille. Niet alleen investeer je in een upgrade van je wooncomfort, als je doelbewust met je verwarming omspringt kun je op termijn ook heel wat energiekosten uitsparen. Wij geven je een snelcursus in de meest voorkomende verwarmingsvormen voor elke leefruimte, zodat ook jij het onderste kunt halen uit de kan van je verwarming.

Laten we een nieuwbouw in gedachten nemen en op het gelijkvloers beginnen. Daar wordt er doorgaans voor vloerverwarming geopteerd, en om duidelijke redenen: Je geniet heerlijk warme voeten (waarover hier meer), maar zet ook een voordelige manier van verwarmen in. Die je bovendien naadloos naar de rest van je huis kunt doortrekken, en waarvan je de temperatuur per zone kunt regelen. De living, de keuken, … Overal kun je probleemloos verwarmen met vloerverwarming.

Daar wordt echter niet altijd voor gekozen. Omdat sommige plekjes nu eenmaal geen verwarming vereisen, zoals de kelder, garage of zolder; maar ook omdat de reactietijd van vloerverwarming zich niet noodzakelijk tot elke ruimte leent. Vloerverwarming warmt immers trager op, en koelt dus ook trager af. Zij die het onaangenaam vinden om met de verwarming op te slapen, kiezen op de bovenverdieping dan ook best voor traditionele radiatoren.

Ook in de badkamer is vloerverwarming wel of niet geschikt naargelang de tijd die je er doorbrengt. Ben je in je eentje en maak je je in slechts enkele minuten klaar, dan heb je minder nood aan vloerverwarming dan een groot gezin waarvan iedereen dagelijks een uur in de badkamer spendeert. Een optie die echter in elk huishouden handig blijkt, is de handdoekdroger. Deze populaire keuze is niet alleen functioneel, maar ook een mooi interieurelement met een uniek design naar keuze.

Beelden we ons ten slotte geen nieuwbouw maar een renovatie in, dan liggen de zaken een tikje anders. Zo zijn de mogelijkheden voor vloerverwarming bijvoorbeeld sterk afhankelijk van de hoogte van je vloeropbouw. Is deze hoog genoeg, dan is er in feite geen probleem. Heeft je woning echter een lage vloeropbouw, dan bestaat ook daar vloerverwarming voor, maar is dit kostelijker. Ook in dit scenario kiezen klanten dus sneller voor radiatoren.

Et voilà: je bent op de hoogte van de basics voor het uitkiezen van gepaste verwarming. Voor een knus en behaaglijk huis, aan een betaalbare prijs die je met slimme keuzes zelf kunt beïnvloeden. Toch behoefte aan professioneel advies op maat over de beste opties voor jouw woning? Neem gerust contact met ons op: onze verwarmingsspecialisten bekijken jouw persoonlijke situatie en stemmen hun service en werkwijze daar tot in de puntjes op af. Werme groetjes!

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo