Blog

Hoe ziet het onderhoud van mijn gasketel eruit?

De gasketel op tijd en stond laten controleren is niet bepaald het meest aantrekkelijke taakje op onze to-dolijst, en schiet er (begrijpelijk) dan ook vaak bij in. Toch is het wettelijk verplicht én voordelig om je ketel regelmatig aan een grondig onderhoud te onderwerpen. Met verwarmingsexpert NC-Therm aan je zijde is het zo gepiept!

Net iets té werm met NC-Therm? Ga voor onze airco!

Bij NC-Therm staan we bekend als dé verwarmingsspecialist van Sint-Niklaas en omstreken. Vloerverwarming, warmtepompen, clv, … we doen het allemaal. Maar wat als het je ’s zomers net iets te heet onder de voeten wordt? Ook dan kun jij op je vertrouwde partner rekenen, want NC-Therm specialiseert zich tevens in airconditioning.

De voordelen van een warmtepomp op een rijtje

Bij NC-Therm specialiseren we ons in alternatieve verwarmingstechnieken. Omdat we uiteraard om jouw welzijn en comfort geven, maar ook om het milieu. Één van deze technieken, is het gebruik van een warmtepomp. Wat daar nu precies zo bijzonder aan is? Je leest het hier.

Energiezuinig je huis verwarmen met onze 4 aanbevelingen

Een verwarmde woning associëren we vandaag de dag meteen met duurzaamheid. Verwarmingsketels op aardgas en stookolie vallen dan ook steeds minder in de smaak, en worden vervangen door alternatieve verwarmingstechnieken. Milieubewust je huis verwarmen met een lagere energiefactuur? Het kan bij NC-Therm! Wij geven je onze 4 aanbevelingen.

Wanneer wel en niet investeren in een slimme thermostaat?

Je verwarming op voorhand, vanop afstand en op elk moment van de dag reguleren via je smartphone? De slimme thermostaat is daadwerkelijk een sign of the times. Of het ook echt loont om in het technologische snufje te investeren, hangt echter sterk van je persoonlijke verwarmingsstijl af. De specialisten van NC-Therm geven je hun oprecht advies!

Kan ik vloerverwarming wel onder alle vloeren leggen?

De voordelen van vloerverwarming, daar kunnen we bij NC-Therm lang over uitweiden. Gelijkmatige verdeling van de warmte, geen radiatoren, altijd warme voeten, … Dat spreekt iedereen wel aan! Maar is het ook voor iedereen mogelijk? Vandaag geven we je meer uitleg over welke vloeren zich wel en niet lenen tot vloerverwarming.

Bespaar op je huishouden met één simpele stap

We staan doorgaans niet stil bij de schadelijke impact van hard water, en al helemaal niet bij de extra kosten die daarmee gepaard gaan. Toch kunnen deze aanzienlijk zijn, en misschien zelfs doorslaggevend voor je financiële situatie. Met deze tip van NC-Therm behoort dat tot het verleden!

Voor welke verwarming kies je in een appartementsblok?

We weten allemaal dat een huis tal van opties biedt wat verwarming betreft. Maar wat als je grotere plannen hebt, zoals bijvoorbeeld het neerplanten van een heus appartementsblok? Bij NC-Therm brachten we reeds tal van grote projecten tot een goed einde, en daarom onthullen we je vandaag onze favo verwarming voor appartementsgebouwen.

Moet ik mijn verwarming ’s nachts laten aanstaan? De raad van onze verwarmingsexperts

’s Nachts de verwarming laten draaien is een vaag punt op de agenda: we doen er in feite allemaal ons eigen ding mee. Maar weet er iemand wat werkelijk het beste is, voor zowel onze eigen gezondheid als die van onze bankrekening? Het team van NC-Therm stak de koppen bij mekaar om jou van onze goede raad te voorzien.

Zaakvoerder Niels: “Hoe mijn ervaring aan het Scheppersinstituut de basis werd voor NC-therm”

NC-Therm groeide doorheen de jaren uit tot dé verwarmingsspecialist van het Waasland. Vandaag neemt Niels, de zaakvoerder in kwestie, je mee in de ontstaansgeschiedenis van zijn bedrijf. Een verhaal met een bijzondere afloop, en een korte ode aan de school die hem bijna alles heeft bijgebracht dat hij weet over verwarming.

Haal het maximum uit je verwarming, voor een minimum aan kosten

Een knus huis: da’s toch de droom van iedereen? Het binnen behaaglijk warm hebben, terwijl buiten de temperatuur gestaag onder nul zakt. Nog beter, is wanneer je dit kunt bereiken zonder torenhoge rekeningen te betalen. Wij geven je onze adviezen om àlles uit de kast van je verwarming te halen, voor een maximum aan warmte en een minimum aan stookkosten.

Ik (ver)bouw: in welke kamer kies ik voor welke verwarming?

Ben je de woning van je dromen aan het bouwen of zit je midden in een totaalrenovatie, dan is het soms moeilijk beslissen welke soort verwarming in welke leefruimte hoort. Het advies van een ervaren expert is op zo’n momenten welgekomen, en laat dat exact zijn wat we je vandaag bij NC-therm meegeven.

Houd het werm met NC-Therm: 7 tips om je voeten warm te houden deze winter

Het is putje winter, en ook bij verwarmingsspecialist NC-Therm laat deze periode zich genadeloos voelen: de dagen worden korter, de nachten langer en – we hate to even say it - de voeten alsmaar kouder. Omdat we als geen ander weten hoe dit laatste een echte kwelling kan zijn, geven wij je graag enkele gouden tips om je voetjes warm en knus te houden deze winter.

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...

We maken graag eens persoonlijk kennis om jouw project te bespreken.

  Bezig met verzenden...
Cerga - logo
Vlaanderen - logo
Cedicol - logo
VCA - logo
Gas - logo